MİLFÖY HAMURUNDAN PATLICANLI ELDE AÇMA BÖREK
MALZEMELER
12 Adet milföy hamuru
1/2 Su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN;
4 Adet patlıcan
2 Adet soğan
2 Adet yeşil biber
1 Adet domates
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Öncelikle iç harcı hazırlanır.Bunun için soğanlar küp küp yemeklik doğranır, biberler de minik minik doğranıp sıvı yağ koyulmuş bir tavaya alınıp soğanlar sararana kadar kavrulur.Daha sonra içine alaca soyulup küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir.Patlıcanların rengi değişip yumuşayana kadar kavrulur .Kavrulan harcın içine küp küp doğranmış domateslerde ilave edilip bir iki kez karıştırılıp ocağın altı kapatılır.Harcın fazla yağı süzülür ki.Börek yağlı olmasın.Diğer tarafta milföyler ikisi bir arada olarak bir kaşık unla unlanmış tezgaha koyuolur ve uzunlamasına merdane ile açılır.Açılan milföylerin uzun kenarına iç harç koyulur ve rulo yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır .Diğer yufkalarda aynı işleme tabi tutulur.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder