MALZEMELER :
2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker Ya da Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Paket kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
Üzeri İçin; Dövülmüş Fındık
YAPILIŞI ;
Öncelikle; yumurta ve şeker iyice karıştırılır daha sonra vanilyası ve kabartma tozu ilave edilir.Son olarak da yavaş yavaş un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur ikiye bölünüp birine kakao ilave edilir iyice yoğurulur.
Bir parça kakaolu hamurdan bir parça kakaosuz dan alınıp avuç içinde karıştırılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt koyulmuş tepsiye hepsi aynı şekilde yapılıp dizilir ve üzerlerine dövülmüş fındık koyulup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-18 dakika pişirilir.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder