MALZEMELER :
4 Yufka
1 Yumurta
1 Çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
1 Şişe maden suyu
250 gr beyaz peynir
maydanoz
YAPILIŞI
Yumurta, süt,yoğurt ve sıvıyağ çırpılır maden suyu ilave edilerek sos hazırlanır. Peynir ezilir ve doğranmış maydanozla iç harcı hazırlanır. Karnıyarık tenceresi iki kaşık yağla iyice yağlanır. 1 yufka serilir, kenarları tencerenin dışına sarkıtılır. Bir yufka didiklenip sosun içine atılır iyice yufkaların sosu çekmesi sağlanır. Üzerine peynirli harç yayılır. Kalan 2 yufkaya da aynı işlem uygulanır ve kalan sos yufkaların üzerine dökülür. Tencerenin kenarlarıdan sarkan kısımları, toparlanır biraz yağ sürülür ve böreğin üstü kapatılır. Ocağa alınır kısık ateşte yaklaşık bir tarafı yarım saat diğer tarafı da yarım saat pişirilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder