Enfes tadıyla sevdiklerinize sunabileceğiniz bir börekkk.....
4-5 Adet Yufka(tepsinizin büyüklüğüne göre)
2 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı yoğurt
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1 Şişe maden suyu
İÇİ İÇİN:
250 Gr Beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
Yumurta, süt, yoğurt ve yağ hepsi karıştırılarak telle çırpılır.Bir yufka tezgaha serilir ve üzerine bu karışımdan her yerine gelecek şekilde 2-3 kaşık dökülür.Yufkanın yarısı yufkanın ortasına gelecek şekilde katlanır ve bir kaşık karışımda bunun üzerine dökülür Peynirler ezilir içine ince kıyılmış maydanozlar karıştırılıp yufkanın ortasına gelecek şekilde uzunlamasına koyulur.Daha sonra yufka iki taraftan ortaya doğru büzülür.Tepsinin uzunluğundan fazla olursa yufkaların boyu,tepsiye göre kesilir ve yağlanmış fırın tepsisine alınır.Diğer yufkalara da aynı işlemler uygulanır .Tepsi tamamen dolunca kalan karışıma maden suyu ilave edilip karışım bütün yufkaların üstüne gezdirilir.Eğer vaktiniz varsa 1 saat buzdolabında beklettikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan böreğin üzerine nemli bir bez örtmeniz böreğinizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder