25 Nisan 2016 Pazartesi

PIRASALI-UNLU PARMAK BÖREK



PIRASALI-UNLU  PARMAK BÖREK

Çıtır çıtır nefis bir börek yemek isterseniz bu böreği mutlaka denemelisiniz. İçini hazırlaması on dakika, böreği hazırlaması on dakika bu kadar kolay işte...

Böreğin içine serptiğiniz un böreğinizin çıtır çıtır olmasını sağlayıp değişik bir lezzette börek yemenize neden oluyor.
Ben pırasalı olarak böreğimi hazırladım siz içine ne istersenizkoyabilirsiniz.Kıymalı,peynirli,patatesli hepsi de birbirinden lezzetli olacaktır emin olabilirsiniz Şimdiden size afiyetler  olsun...

MALZEMELER :

3 Adet Yufka
1 Su bardağı sıvı yağ
6 Kaşık Un

İçi için;
4 Adet pırasa
1 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı tuz 
1 Tatlı kaşığı Karabiber
Kavurmak için yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için ;

1 Yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
susam -çörekotu

YAPILIŞI :

Öncelikle pırasalar yıkanıp ince ince doğranır ve bir kenara alınır. Soğanlar küp küp doğranır tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ koyulup içine önce soğanlar koyulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanların içine pırasalar, tuz ve karabiber eklenip hepsi birlikte bir süre pırasalar yumuşayana kadar kavrulur  ve bir kenara alınıp biraz soğutulur.

Bir yufka tezgaha serilir ve üzerine bir su bardağı yağın üçte biri her yerine gelecek şekilde sürülülerek her tarafının yağlanması sağlanır.


Yağlanan yufkanın üzerine 2 çorba kaşığı un elenerek tüm yufkaya serpilir ve yufka ikiye katlanır.
Katlanan orta yerine resimdeki gibi şerit halinde kavrulan pırasadan bir miktar koyularak silindir şeklinde sarılır.Sarılan yufka bir parmak uzunluğunda kesilerek fırın tepsisine yerleştirilir. Diğer tüm yufkalara aynı işlem gerçekleştirilip üzerlerine sıvı yağ katılmış yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeleri kızarana kadar pişirilir.   AFİYET OLSUN...







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder