MISIRLI ESMER BULGUR PİLAVI
MALZEMELER:
1,5 Su bardağı esmer bulgur
2 Adet orta boy soğan
1 Adet sivri biber
2 Adet orta boy domates
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı nar ekşisi
1 Tatlı kaşığı nane
1 Çay kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı tuz
Bir miktar(isteğe göre) kırmızı pul biber
Bir orta boy kase mısır (konserve)
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI :
Esmer bulgur ayıklanıp sıcak suyla iyice yıkandıktan sonra süzgece alınıp süzülmeye bırakılır.Soğanlar soyulup küçük küçük doğranır ya da isteğe göre rondodan çekilir.Tencereye yağlar konulup kızdırıldıktan sonra soğanlar içine atılır ve kavurmaya başlanır.Salça ilave edilir.Sivri biber de küçük küçük doğranıp tencereye ilave edilir.Domateslerin de kabukları soyulup küp küp doğranır ve kavrulan soğan ve biberlere eklenir.Domatesler sularını salıp pişmeye başladığında esmer bulgur içine atılır.Sırasıyla mısır dışında kalan tüm malzemeler ve baharatlar esmer bulgurun üzerine ilave edilip karıştırarak hafifçe kavrulur.Üç bardak sıcak su ilave edilerek önce fazla ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekmesine yakın mısırlar ilave edilip karıştırılır. Piştikten sonra yaklaşık 15 dakika demlenmeye bırakılır. Servis yaparken de isteğe göre üstüne mısır koyulabilinir. AFİYET OLSUN...
MALZEMELER:
1,5 Su bardağı esmer bulgur
2 Adet orta boy soğan
1 Adet sivri biber
2 Adet orta boy domates
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı nar ekşisi
1 Tatlı kaşığı nane
1 Çay kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı tuz
Bir miktar(isteğe göre) kırmızı pul biber
Bir orta boy kase mısır (konserve)
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI :
Esmer bulgur ayıklanıp sıcak suyla iyice yıkandıktan sonra süzgece alınıp süzülmeye bırakılır.Soğanlar soyulup küçük küçük doğranır ya da isteğe göre rondodan çekilir.Tencereye yağlar konulup kızdırıldıktan sonra soğanlar içine atılır ve kavurmaya başlanır.Salça ilave edilir.Sivri biber de küçük küçük doğranıp tencereye ilave edilir.Domateslerin de kabukları soyulup küp küp doğranır ve kavrulan soğan ve biberlere eklenir.Domatesler sularını salıp pişmeye başladığında esmer bulgur içine atılır.Sırasıyla mısır dışında kalan tüm malzemeler ve baharatlar esmer bulgurun üzerine ilave edilip karıştırarak hafifçe kavrulur.Üç bardak sıcak su ilave edilerek önce fazla ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekmesine yakın mısırlar ilave edilip karıştırılır. Piştikten sonra yaklaşık 15 dakika demlenmeye bırakılır. Servis yaparken de isteğe göre üstüne mısır koyulabilinir. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder