MALZEMELER :
3 Yufka
3 Kaşık un
3 Kaşık sıvıyağ
3 Dolu kaşık tereyağ
1 Yumurta sarısı
3 Tatlı kaşığı gri haşhaş
İçi İçin;
3-4 Adet patates
2 Adet soğan
2 Adet yeşil biber
1 Adet domates
Tuz,karabiber,kimyon
Yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ konulup kızdırılır ve içine küp küp doğranmış soğanlarla yeşil biberler ilave edilir onlar orta ateşte kavrulurken patatesler rendelenir.Pembeleşen soğanların içine rendelenmiş patateslerve baharatlarla tuz da ilave edilerek patateslerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edilir.Bir domates de küp küp doğranıp karışıma ilave edilir ve bir kaç dakika daha ocakta tutulup daha sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Bir yufka tezgaha serilir.Üzerine bir kaşık sıvıyağ gezdirilir, bir kaşıkta tereyağ minik parçalara ayrılarak yufkanın üzerine serpiştirilir.Bir kaşık un da elenerek yufkanın her yerine dökülür.
Yufkanın 1/4 ü katlanıp katlanan kısıma patatesli harçtan uzunlamasına dört parmak genişliğinde koyulur.Yufkanın kenarları da iki parmak genişliğinde katlanıp yufka dört parmak genişliğinde sonuna kadar katlanır.(Aşağıdaki resimde olduğu gibi)ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınıp üzerine az yağ karıştırılmış yumurta sarısı sürülür ve bir tatlı kaşığı haşhaş serpilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde sarıldıktan sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder